Fietsparkeren….

 

De keerzijde van het succes van de fiets als vervoermiddel is het tekort aan ruimte om de fiets te parkeren bij onder meer stations, bushaltes en winkelcentra. Fietsen worden niet zelden gestald op plaatsen waar zij in voorkomende gevallen hinderlijke obstakels vormen voor voetgangers, of een adequate doorgang voor nood- en hulpdiensten belemmeren. Daarnaast zijn wild geparkeerde fietsen in de regel weinig aantrekkelijk voor winkelcentra die een kwalitatieve en uitnodigende uitstraling voorstaan.

 

Voldoende en goede fietsparkeervoorzieningen zijn belangrijke voorwaarden om het gebruik van de fiets te stimuleren. Om mensen te verleiden tot het gebruik van de fiets, moeten er naast veilige en comfortabele fietsroutes zeker ook goede fietsparkeervoorzieningen zijn. Daaronder valt ook het voorkomen van diefstal van de fiets.

 

Met de populariteit van de E-bike neemt de opmars van de fiets alleen nog maar verder toe en wordt de uitdaging om het fietsparkeren goed te regelen steeds groter. Daarbij is VerkeerNED u graag van dienst. De ervaringen in zowel de openbare ruimte (op straat) als in gebouwde voorzieningen staan garant voor het vinden van passende oplossingen.

 

Wilt u de fietsparkeerproblematiek aanpakken? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden van VerkeerNED.

 

 

Terug....>>

Startpagina